Warning: Creating default object from empty value in /home/tarmenis/public_html/ro/modules/mod_bowslideshow/helper.php on line 48
Vsmart Extensions

Agentia De Plati Pentru Dezvoltare Rurala Si PescuitUniunea Europeana Romania

Vizitatori

Avem 15 vizitatori online
Poiana Marului

Poiana Mărului, într-un peisaj pitoresc dominat de păduri de conifere şi foioase, răspândite între Muntele Mic, Nedela şi Vârful Pietrii. Subzona Poiana Mărului este plasată la o altitudine de 500 de metri. In staţiunea cu același nume putându-se ajunge pe DN68, Caransebeş - Haţeg, cu deviere pe lânga comuna Zăvoi.

În anul 1977, a fost dat în folosinţă un hotel dotat cu 400 de locuri, a fost pusa în funcţiune o păstrăvărie şi date în exploatare cîteva zone de vânătoare pe langă Lacul "Marul", marcându-se astfel începuturile turismului organizat în această parte a ţării.

Clima locală este de tip continental-moderat cu influenţe submediteraneene. Potrivit măsurătorilor efectuate de un grup de specialişti francezi, coeficientul de ionizare negativă din zona este de 10 ori mai mare decât cel existent la Cascada Niagara sau cel al staţiunii Danos din Elveţia. Media temperaturilor din lunile de iarnă este de -10* C, iar în perioada verii înregistrându-se 21* C, cu o temperatură medie anuală de 10-11* C.